Pernati ljubimci - sve što treba da znate - VIDEO

Leto je i jutra nam počinju cvrkutom ptica po ulicama i parkovima. Ali ko želi može da sluša ova bića i njihovu prelepu pesmu i u svome domu.

To podrazumeva određenu pripremu kako bismo u potpunosti bili spremni da pružimo dom jednoj od mnogobrojnih vrsta ptica koje mogu da urkašavaju naš dom. Mogu da se gaje unutra, mogu da se drže u dvorištu, mogu biti veće ili manje, ukrasne ili neke pevajuće, ptice za svačiji ukus!

Prelepe pevajući ptičice ili lepi veliki papagaju pa čak i neka ukrasna živina, sve je pitanje da li želite pevanje ili da uživate dok gledate kako vam npr. prelep paun šeta dvorištem.

Naravno uvek povesti računa o tome gde i kakve se ptice nabavljaju, jer samo odgovorni odgajivači mogu da garantuju lepe i zdrave jedinke.

Vaše je samo da osmislite šta vam odgovara i šta možete da pružite našim malim pernatim prijateljim pa da nabavite jednog malog letećeg drugara, ali naravno pre toga da pogledate naš video gde Vam dr Goran Baki objašnjava sve pojedinosti oko gajenja, nabavke i brige o ovim pernatim ljubimcima.

Video možete da pogledate ispod: