O NAMA / ISTORIJAT

"Veterinar" je bila jedna od prvih privatnih veterinarskih stanica u Srbiji. Postoji od 1992. godine i za ovih 30 godina postojanja razvila se i prerasla u modernu kliniku.

 

Davne 1992. godine imala je samo 1 zaposlenog. Osnivač, doktor veterine Grgo Tikvicki je ubrzo posle završetka studija odlučio da otvori veterinarsku ambulantu za lečenje kućnih ljubimaca i drugih domaćih životinja. Ambulanta je već naredne godine prerasla u veterinarsku stanicu, a postepeno je rastao i broj veterinara koji su svojim predanim radom i zalaganjem, bili na raspolaganju svojim klijentima, kako u ambulanti za kućne ljubimce, tako i na terenu za farmske životinje.

Sada, klinika "Veterinar" u svom timu ima 30 zaposlenih, od toga 10 veterinara (3 veterinara specijaliste), 11 veterinarskih tehničara, 3 agronoma i 6 administrativnih radnika. Geografski je raspoređena na 7 lokacija u Subotici i okolini. Centralna klinika nalazi se u Subotici na adresi Trg Paje Kujundžića 2/a, dok se ostalih 6 terenskih veterinarskih ambulanti nalaze u naseljima Palić, Bajmok, Kelebija, Čantavir i Bikovo, kao i na gradskom hipodromu u Subotici.

Sa tehnologijom za lečenje koju poseduje ne bi se postidela ni jedna klinika u razvijenim zemljama, a sve u korist boljeg i sigurnijeg lečenja i što bržeg oporavka. Preko 5.000 izlečenih životinja godišnje, 120.000 obavljenih vakcinacija do sada, na hiljade pruženih besplatnih saveta i pojavljivanja u medijima - svedoči da klinika "Veterinar" zaslužuje ukazano poverenje klijenata. 

Već na vratima dočekće vas vedro, ljubazno i pristupačno osoblje u ugodnoj atmosferi koje garantuje individualni pristup svakom pacijentu uz mogućnost obavljanja celokupne dijagnostike na licu mesta ili u saradnji sa specijalističkim ustanovama iz određenih područja veterinarske medicine.

Područja posebnih interesa tima i ambulante su: interna medicina kućnih ljubimaca, ultrazvučna, rendgenska i laboratorijska dijagnostika, hirurgija, ortopedija, stomatologija, kardiologija… 

Naša misija je da kvalitet lečenja dovedemo do maksimuma, da naši pacijenti dožive srećnu i duboku starost, a vlasnici budu zadovoljni optimalnim odnosom između cene i kvaliteta dobijene usluge.

GRGO TIKVICKI - veterinar specijalista

Grgo Tikvicki dr spec. vet.
 • Godina rođenja: 1959
 • Godina završetka fakulteta: 1983
 • Godina specijalizacije: 1996
 • U "Veterinar"u od: 1992

Još kao dete veoma je voleo životinje pogotovo konje, pa ni ne čudi što je veterinu izabrao kao životini poziv. Završio je Fakultet veterinarske medicine u Beogradu, a nedugo zatim i specijalizirao oblast porodiljstvo, sterilitet i veštačko osemenjavanje životinja.

Pošto je uvideo da područje Subotičke opštine ima potencijala, osnovao je prvu privatnu veterinarsku ambulantu davne 1992. godine. Sada, 28 godina kasnije i dalje sa punom ljubavlju i pažnjom obilazi i leči pacijente i prenosi svoje dugogodišnje iskustvo svome sinu Mariju i ostalim mlađim kolegama.

Jedan je od najvećih stručnjaka iz oblasti veterinarske ultrazvučne dijagnostike.

Svoje slobodno vreme, kojeg ima veoma malo, sa zadovoljstvom provodi sa svojom porodicom. Otac je četvoro dece, i deda četvoro unučadi. Svoju unučad je od malih nogu počeo da uči jahanjem, i da im prenosi svoju ljubav prema konjima i ostalim životinjama.

Grgo veoma često voli svoje prijatelje da provoza u fijakeru, tzv. tropregu, oko svog salaša u blizini Subotice.

MARIO TIKVICKI - veterinar specijalista

Mario Tikvicki
 • Godina rođenja: 1984
 • Godina završetka fakulteta: 2009
 • Završen master: 2010
 • Specijalističke studije: Specijalističke studije iz hirurgije, anesteziologije, oftalmologije i veterinarske stomatologije, završio 2020. godine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu
 • U "Veterinar"u od: 2009

Dok je odrastao Mario je bio fasciniran gledajući oca kako vrši dijagnostiku kod životinja, pripisuje terapiju i sprovodi lečenje ili pomaže stvaranje novog života osemenjavanjem i porodiljstvom. Sledeći put svog oca, Mario je veterinu završio u Novom Sadu, a specijalizaciju iz hirurgije na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Ne planira da se zaustavi na putu usavršavanja u oblasti veterine i aktivno odlazi na brojne seminare i edukacije.

Sada aktivno učestvuje u organizaciji rada klinike, upravlja marketinškim aktivnostima i gradnji celokupnog imidža klinike. Konstantno razmišlja o ulaganju u opremu i proširenju tehnologije, kadrova i kapaciteta kako bi spektar usluga koje nude bio što širi. Cilj mu je da klinika "Veterinar" bude lider u Srbiji i da uskoro u svojim ambulantama prima i pacijente iz inostranstva. 

Bez obzira na velike obaveze u klinici, Mario je aktivan je član tamburaškog ansambla „Ravnica“ iz Subotice, u kojem svira čelo i basprim.

Otac je dvoje dece.

ILONA GERGELJ - veterinar specijalista

Gergelj Ilona
 • Godina rođenja: 1968
 • Godina završetka fakulteta: 1994
 • Godina specijalizacije: 2002
 • U "Veterinar"u od: 1995

Ilona obožava da radi sa kućnim ljubimcima, zato i ne čudi što je upravo i specijalizirala zdravstvenu zaštitu pasa i mačaka. Njen odnos prema lečenju ljubimaca odiše poverenjem i sigurnošću. Spremna je da svakome pruži nesebičan savet i ukaže pomoć. Ona voli svoje pacijente, a i pacijenti vole nju.

Uvek ima vremena da pažljivo sasluša svakog vlasnika, i da bez obzira na težinu slučaja, ponudi i realizuje najbolje moguće rešenje za njihovog ljubimca, bilo da se radi o dijagnostici, terapiji, ili hirurgiji.

Pošto je ceo svoj život posvetila svojim pacijentima, Ilona ima jako malo slobodnog vremena, a i to vreme iskoristi kako bi se dodatno edukovala i stručno usavršavala svoje znanje i iskustvo.

Ilona voli da uživa u prirodi i tišini, a to opuštanje upotpuni sa ponekom zanimljivom knjigom.

DUNJA MAČKIĆ - doktor veterinarske medicine

Dunja Mačkić
 • Godina rođenja: 1987
 • Godina završetka fakulteta: 2017
 • U "Veterinar"u od: 2021

Dunja je svojim dolaskom u veterinarsku kliniku "Veterinar" unela kadrovsko osveženje i primenu novijih i savremenijih pristupa u dijagnostici i terapiji kućnih ljubimaca. 

Njena spremnost i motivacija za dodatnim učenjem i stručnim usavršavanjem, nije prestala sa završenim fakultetom, nego je Dunja spremna da se maksimalno posveti svakom pojedinačkom pacijentu i slučaju, i dodatno edukuje u vezi bilo kakve sumnje ili nedoumice. Veoma je bitno istaći da je svoje stručno iskustvo sticala u savremenim veterinarskim klinikama u Novom Sadu i Beogradu, gde je nekoliko godina radila sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti interne medicine, anestezije, hirurgije i stomatologije, .

Uvek je nasmejana i vedra, i rado pruža dodatnu edukaciju o načinu na koji je potrebno postupati sa kućnim ljubimcima.

MARIJANA IVKOVIĆ IVANDEKIĆ - doktor veterinarske medicine

Marijana Ivković Ivandekić
 • Godina rođenja: 1987
 • Godina završetka fakulteta: 2013
 • U "Veterinar"u od: 2000

Bez obzira što je na klinici zvanično zaposlena tek od 2013. godine, Maja je još od ranije volontirala na našoj klinici i upoznavala se sa radom u ambulanti. Sa životinjama se druži ceo svoj život i ne krije oduševljenje svaki put kada se neki novi "repić" pojavi u ambulanti.

Tokom 2018. i 2019. godine Maja je intenzivno radila na svojem stručnom usavršavanju i formiranju profila ozbiljnog i savremenog veterinara. Značajno je istaći da je svoje stručno iskustvo sticala i u Veterinarskoj klinici "Kreszinger" u Zagrebu. Sa vrhunskim svetskim stručnjacima, Maja je u sklopu Veterinary Training Centar "OKEAN" stekla neprocenjivo iskustvo iz aktuelnih oblasti kliničke medicine kućnih ljubimaca i dobila međunarodne sertifikate iz sledećih veterinarskih oblasti: ultrazvučna dijagnostika, rendgenska dijagnostika, ehokardiografija - ultrazvuk srca, neurologija, veterinarska anesteziologija, dermatologija, gastroenterologija...    

U budućnosti bi volela da specijalizira zdravstvenu zaštitu pasa i mačaka. Polje interesovanja su joj vektorski prenosive bolesti kod kućnih ljubimaca, kao i bolesti lokomotornog sistema kod konja. Voli rad u klinici, ali se obradije i pozivu na terensko lečenje, naročito konja.

Kod kuće ima puno malih i velikih „njuškavaca“. Voli prirodu, a najviše uživa u jahanju svoj omiljenog ljubimca konja „Grofa“. Pored obuke i dresure konja, Maja se u slobodno vreme bavi i glumom.

LARA ŠILJKUT - doktor veterinarske medicine

 • Godina rođenja: 1995
 • Godina završetka fakulteta: 2021
 • U "Veterinar"u od: 2023

Lara je najmlađi član našeg veterinarskog tima.  

Polje interesovanja su joj interna medicina, dermatologija, oftalmologija i kardiologija kod kućnih ljubimaca. Voli da uči i redovno posećuje stručne seminare i edukacije u zemlji i regionu.