Akcija

Briga o zdravlju zuba Vašeg ljubimca

Besplatna stomatološka konsultacija prilikom bilo koje posete našoj klinici

Redovna kontrola zubi, kao i stanja usne šupljine naših kućnih ljubimaca polako, ali sigurno, postaje normalna pojava tako da sve više vlasnika dolazi na redovne stomatološke preglede i konsultacije u našu veterinarsku ambulantu.

Saveti

Veterinarska medicina danas ide u korak s humanom medicinom

20.07.2020.

Još 2017. godine, po preporuci svog profesora iz Novog Sada, Mario Tikvicki, veterinar iz Subotice, upisao je specijalističke studije iz veterinarske kirurgije na Fakultetu veterinarske medicine u Zagrebu. Ideja o upisivanju specijalizacije rodila se iz želje i potrebe proširenja »vidika« iz ove oblasti, napredovanja u struci i konačno, primjene naučenog u praksi.

Vesti

Da li psi i mačke mogu preneti Corona virus COVID-19 i oboleti od njega - Mario Tikvicki, Veterinar

26.03.2020.

Globalno širenje virusa COVID 19, izazvalo je i pitanje koje mnogi vlasnici kućnih ljubimaca postavljaju – mogu li psi i mačke preneti ovaj virus ili oboleti od njega? 

Zanimljivosti

Zašto mačke predu?

16.01.2020.

Mačke su remek delo evolucije. Razvile su se na takav način da su mnoge njihove karakteristike multifunkcionalne te im povećavaju šanse za preživljavanje. Na primer grebanje znači obeležavanje teritorije, pokazuje konfliktna osećanja i održava zdravlje noktiju. Mačke brkovima osećaju pravac vetra, čime se lakše orijentišu u prostoru, a pokazuju nam i različita raspoloženja. 

Saveti

Bolesti koje čovek može dobiti od kućnih ljubimaca (2. deo)

12.06.2019.

U prethodnom tekstu o bolestima koje su prenosive sa ljubimca na vlasnika smo naveli karakteristike nekih vrsta zoonoza, bolesti koje životinje mogu preneti na čoveka. Slede još neke od najtipičnijih i najčešćih. 

Saveti

Bolesti koje čovek može dobiti od kućnih ljubimaca (1. deo)

12.06.2019.

Obožavate životinje. Odlučili ste da nabavite jednu da vam bude kućni ljubimac. Živite sa njim, hranite ga, vodite računa o njemu, obožavate ga. Da li ste spremni  da prihvatite rizik da vaš kućni ljubimac može da vam prenese neku bolest? Jer, realno, to se dešava. Neke od bolesti koje ljudi dobiju od životinja, prozvane zoonoze, su sasvim bezazlene dok druge mogu biti vrlo ozbiljne, čak i fatalne.

Saveti

Učite decu saosećanju prema životinjama

27.02.2019.

Učiti decu da saosećaju i budu empatični prema njihovim krznenim, pernatim i rožnatim prijateljima je od vitalnog značaja kada je u pitanju sprečavanje okrutnosti prema životinjama, kao i podizanje svesti da treba da poštuju i odnose se sa  ljubaznošću i prema onima koji su drugačiji od njih.

Zanimljivosti

Buve – mali a veliki neprijatelj

10.12.2018.

Na svetu ima više od 1.900 vrsta buva. Jedna sa kojom se većina vlasnika bori je Ctenocephalides felis, takozvana mačija buva. Iako se naziva "mačija buva", ne ograničava se na mačke. Nije previše izbirljiva kada pronalazi domaćina i obično se nalazi na psima i mačkama ali i na zečevima, glodarima i drugim sisarima.

Pages